Maskinbearbejdning
Afhængig af bearbejdningsprocessen varierer mængden af forurening i luften fra moderate mængder olietåge til virkelig store mængder olierøg, der kun består af submikrone partikler. Vi ved at ingen fremstillingsproces er den samme, men uanset maskinens størrelse eller typen af applikation, kan man opnå ren luft fra og omkring maskinen ved valg af det korrekte olietåge- eller olierøg filter!

Den forurening, der genereres af processer som dreje-, fræse- og fleroperationsmaskiner kan variere. Vi har set alt fra olietåge til olierøg i forbindelse med bearbejdning på drejebænke.

Udledningen af olietåge og olierøg afhænger ikke af, om du bruger køle-smøremidler eller olie. Det er partiklernes størrelse og koncentrationen af dem, der tæller. Jo højere spindelhastighed og kølevæsketryk desto mindre vil partiklerne være og jo flere partikler kommer der. Maskinens størrelse er ligegyldig – en lille kan producere meget, og en stor kan producere meget lidt. En fælles misforståelse er, at olietåge kun er olietåge, men det ville være det samme som at sige, at støvregn er det samme som en tordenbyge.

Mange tror at forskellen mellem olietåge og olierøg er baseret på, om der anvendes køle-smøremidler eller olie. Men så enkelt er det ikke. Der er mange ting, der skal tages i betragtning, når man beslutter hvilken type filterenhed man skal installere, såsom spindelhastighed, typen af metal, der behandles og kølevæsketrykket.

Det rigtige filter vil eliminere tåge og røg problemet – og kombinationen af lang levetid og ren luft kan også ses på bundlinjen!